Trendy ve vzdělávání, 2008 (roč. 1), číslo 1

TVV 2008, 1(1):548-552

ZJI©«OVÁNÍ CUKERNATOSTI VODNÝCH ROZTOKŮ OPTICKÝMI METODAMI

FILÍPEK Josef
MZLU, Zemědělská 1, 613 00 Brno, Česká republika

The content of saccharose in water solution influences the value of index of refraction as well as plane of vibration turn of polarised light. This effect is used during measuring by refractometer and polarimeter. The author was demonstarting the principles of sugar content determination by use of refractometer and polarimeter.

Klíčová slova: refractometer, polarimeter, limit angle, turn of plane of vibration, interactive animations

Zveřejněno: 1. červenec 2008  Zobrazit citaci

ACS AIP APA ASA Harvard Chicago Chicago Notes IEEE ISO690 MLA NLM Turabian Vancouver
FILÍPEK, J. (2008). ZJI©«OVÁNÍ CUKERNATOSTI VODNÝCH ROZTOKŮ OPTICKÝMI METODAMI. Trends in education1(1), 548-552
Stáhnout citaci

Reference

  1. Bartoň, S., Křivánek, I., Severa, L.: Fyzika - laboratorní cvičení, MZLU Brno, 2005, ISBN 80-7157-843-6.
  2. Halliday, D., Resnick, R., Walker, J.: Fyzika, část 4, Elektromagnetické vlny - optika - relativita.
  3. VUTIUM Brno, ISBN 80-214-1868-0, PROMETHEUS Praha, 2000, ISBN 81-7196-213-9.
  4. Kalous., V.: Základy fyzikálně chemických metod. SNTL Praha, 1975.
  5. Lepil, O.: Fyzika - optika, Prométheus Praha, 2002, ISBN 80-7196-237-6.

Tento článek je publikován v reľimu tzv. otevřeného přístupu k vědeckým informacím (Open Access), který je distribuován pod licencí Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License (CC BY-SA 4.0), která umoľňuje distribuci, reprodukci a změny, pokud je původní dílo řádně ocitováno. Není povolena distribuce, reprodukce nebo změna, která není v souladu s podmínkami této licence.