TESTOVÁNÍ NONVERBÁLNÍ TVOŘIVOSTI - HONZÍKOVÁ, Jarmila (Trends in education, 2008)
Článek představuje konkrétní druhy testů, které je možné využít při testování nonverbální tvořivosti. Pro výzkum tvořivých schopností jsou nejčastěji využívány TDS testy, Torrancovy figurální testy tvořivého myšlení a Tvarový skládací test pro zjištění úrovně technické představivosti.
Keywords: testování; neverbální tvořivost