INFORMAČNÉ VZDELÁVANIE V TECHNICKOM VZDELÁVANÍ - DUCHOVIČOVÁ, Marcela (Trends in education, 2008)
Prostredie a požiadavky informačnej spoločnosti sa spolu s novými technologickými možnosťami prejavujú v samotnej podstate vzdelávacieho systému. Táto požiadavka vyplynula zo spoločenskej potreby rozvíjania a využívania informačných a komunikačných technológií. Ich zavedenie do školskej praxe si vyžaduje úpravu doterajšieho vzdelávacieho systému, ako aj zmenu v obsahu vzdelávania.
Keywords: Technické vzdelávanie; inovácie; efektívnosť; multimediálna učebná pomôcka.