ICT A GENDER VE SKOLE - FIALOVA, Irena; PAVLICEK, Jiri (Trends in education, 2008)
Prispevek upozornuje na problematiku genderovych aspektu v souvislosti se vzdelavaci oblasti ICT. Prispevek predstavuje evropsky projekt G@ME, ktery se danou problematikou zabyva z pohledu diagnostiky genderovych aspektu a formovani citlivosti ucitele k nim. Cilem prispevku je pripomenout potrebu genderove sensitivni edukace vzhledem k rozvijejicimu se inovativnimu vyukovemu prostredi, ktere je zalozeno na vyuzivani ICT.
Keywords: Genderove senzitivni edukace; diagnosticke prostredky; inovativni vyukove prostredi.