ICT A GENDER VE ŠKOLE - FIALOVÁ, Irena; PAVLÍČEK, Jiří (Trends in education, 2008)
Příspěvek upozorňuje na problematiku genderových aspektů v souvislosti se vzdělávací oblastí ICT. Příspěvek představuje evropský projekt G@ME, který se danou problematikou zabývá z pohledu diagnostiky genderových aspektů a formování citlivosti učitele k nim. Cílem příspěvku je připomenout potřebu genderově sensitivní edukace vzhledem k rozvíjejícímu se inovativnímu výukovému prostředí, které je založeno na využívání ICT.
Keywords: Genderově senzitivní edukace; diagnostické prostředky; inovativní výukové prostředí.