VYUCOVANIE MATEMATICKYCH FUNKCII POMOCOU MATLABU - SZABO, Tibor; MOLNAR, Jozef; ZITNY, Rastislav (Trends in education, 2008)
Vo vyucbe matematiky sa mozu uplatnit vhodne typy aplikacii informacnych a komunikacnych technologii. Vyuzitie takychto technologii moze zdokonalit proces ucenia a ucenia sa a prispiet k rozvoju myslienkovych a tvorivych aktivit studentov. Clanok pojednava o moznostiach pouzitia programoveho prostredia Matlab v matematike, konkretne pri vyucovani matematickych funkcii dvoch premennych. Popisuje ho ako ucebnu pomocku, ktora dokaze vykreslovat grafy funkcii dvoch premennych a ich dotykovu rovinu, pomocou ktorej znazornujeme vyznam parcialnej derivacie.
Keywords: Matlab; funkcia dvoch premennych; graf funkcie dvoch premennych; vizualizacia; dotykova rovina