ZADANIA NAUCZYCIELI WOBEC EDUKACJI MEDIALNEJ W SZKOLE - BALAZAK, Marta (Trends in education, 2009)
Artykul dotyczy okreslenia postulatow wobec wspolczesnej szkoly i wobec pracy wspolczesnego nauczyciela. Postulaty te sa rozpatrywane wobec wspolczesnej edukacji medialnej. W odniesieniu do cech spoleczenstwa medialnego dokonuje proby okreslenia zadan nauczyciela i zakresu jego pracy.
Keywords: nauczyciel; media; edukacja medialna; kompetencje medialne.