ZADANIA NAUCZYCIELI WOBEC EDUKACJI MEDIALNEJ W SZKOLE - BAŁAŻAK, Marta (Trends in education, 2009)
Artykuł dotyczy określenia postulatów wobec współczesnej szkoły i wobec pracy współczesnego nauczyciela. Postulaty te są rozpatrywane wobec współczesnej edukacji medialnej. W odniesieniu do cech społeczeństwa medialnego dokonuje próby określenia zadań nauczyciela i zakresu jego pracy.
Keywords: nauczyciel; media; edukacja medialna; kompetencje medialne.