NAVRHOVANIE TLMIACICH CLANKOV A KASKAD - MILLY, Miron (Trends in education, 2009)
Prispevok je zamerany na sposob jednoducheho navrhu L-clankovych kapacitne kompenzovanych rezistorovych delicov elektrickeho napatia a z nich zostavenych tlmiacich kaskad, a to na principe impedancneho zatazenia vystupnej brany prislusneho deliaceho L-clanku, zapojeneho v kaskade, obrazovou impedanciou vstupnej brany nasledujuceho L-clanku kaskady a obrazovou impedanciou zataze na konci kaskady.
Keywords: delic napatia; deliaci clanok (clen); tlmiaca kaskada.