NAVRHOVANIE TLMIACICH ČLÁNKOV A KASKÁD - MILLY, Miron (Trends in education, 2009)
Príspevok je zameraný na spôsob jednoduchého návrhu L-článkových kapacitne kompenzovaných rezistorových deličov elektrického napätia a z nich zostavených tlmiacich kaskád, a to na princípe impedančného zaťaženia výstupnej brány príslušného deliaceho L-článku, zapojeného v kaskáde, obrazovou impedanciou vstupnej brány nasledujúceho L-článku kaskády a obrazovou impedanciou záťaže na konci kaskády.
Keywords: delič napätia; deliaci článok (člen); tlmiaca kaskáda.