NIEKTORE PROBLEMY VZNIKAJUCE PRI SNAHE O OBJEKTIVNE HODNOTENIE STUDENTOV - MONKA, Peter; MONKOVA, Katarina (Trends in education, 2009)
Prispevok je venovany skumaniu moznosti zvysovania objektivnosti pri preverovani a hodnoteni vedomosti studentov vo vyucovacom procese na vysokych skolach. Clanok blizsie specifikuje problemy vznikajuce pri snahe o objektivne hodnotenie studenta a tiez pri rozvijani multidisciplinarnych zrucnosti, tzv. klucovych kompetencii. Prispevok vznikol na zaklade priamej podpory grantov Kulturnej a edukacnej grantovej agentury Ministerstva skolstva SR - KEGA 3/5172/07 a KEGA 3/5173/07.
Keywords: preverovanie; objektivne hodnotenie; klucove kompetencie.