INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE V ODBORNÉM VZDĚLÁVÁNÍ EKONOMŮ A MANAGERŮ - DOSTÁL, Jiří; Milan, KLEMENT; BÁRTEK, Květoslav (Trends in education, 2009)
Informační technologie se staly hlavním faktorem v téměř každém aspektu naší společnosti. Osobní počítač se rozvinul do silného nástroje pro shromažďování, vyhledávání a doručování informací a sofistikovaných databází, které nám dovolují uchovávat, verifikovat a zpřístupňovat data. Sítě a telekomunikační technologie nám umožňují doručovat a vyhledávat informace po celém světě.Manažeři a ekonomové všech úrovní by měli mít výborné znalosti o IT. Jen tak budou schopni zlepšit komunikaci s IT odborníky a činit přesná obchodní rozhodnutí.
Keywords: informační technologie; odborné vzdělávání; management; ekonomie; business škola.