MOŽNOSTI PŘÍPRAVY STUDENTŮ UČITELSTVÍ PRO 1. STUPEŇ ZŠ V OBLASTI ICT - MANĚNOVÁ, Martina (Trends in education, 2009)
Rámcový vzdělávací program stanovuje pro 1. stupeň základní školy novou povinnou vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie. Na tuto skutečnost by měly reagovat i pedagogické fakulty, které připravují studenty Učitelství pro 1. stupeň základní školy. Příspěvek seznamuje s pojetím přípravy studentů výše zmiňovaného oboru na pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové.
Keywords: informační a komunikační technologie; Rámcový vzdělávací program; první stupeň.