JAZYKOVE VZDELAVANI V MULTIUZIVATELSKEM VIRTUALNIM PROSTREDI - MARESOVA, Hana (Trends in education, 2009)
Prispevek je venovan moznostem vyuziti multiuzivatelskeho virtualniho prostredi (MUVE) v jazykovem vzdelavani. Rozdily mezi drivejsimi komunikacnimi nastroji a MUVE jsou zalozeny zejmena na simulaci realneho prostredi prostrednictvim 3D virtualnich grafickych objektu, 3D reprezentace uzivatele pomoci avatara a komunikaci "tvari v tvar" v realnem case. V prispevku jsou analyzovany konkretni projekty ze svetoveho i ceskeho internetu a multiuzivatelskych virtualnich prostredi.
Keywords: multiuzivatelske virtualni prostredi; jazykove vyucovani; e-learning; online vyuka.