POSUDZOVANIE ÚROVNE VYUČOVANIA PREDMETU INFORMATIKA Z HĽADISKA VYBRANÝCH FAKTOROV - ZÁHOREC, Ján (Trends in education, 2009)
V príspevku je prezentovaná časť výsledkov výskumu, ku ktorým autor dospel v rámci širšie koncipovaného výskumu zameraného na sledovanie možností ovplyvňovania postojov a vzťahov študentov k jednotlivým vyučovacím predmetom. Autor sa v tomto príspevku zaoberá konkrétne problematikou záujmu študentov o štúdium informatiky a pokúša sa identifikovať príčiny záujmu, resp. nezáujmu študentov o tento predmet.
Keywords: vyučovacie predmety; informatika; záujem o štúdium informatiky; motivačné faktory; atraktívnosť vyučovania.