VZTAH NORMALIZACIE A E-VYKRESOV V PROCESE VYUCBY - MONKOVA, Katarina; MONKA, Peter (Trends in education, 2009)
Prispevok sa zaobera vztahom medzi Slovenskou technickou normalizaciou a elektronicky vytvaranou vykresovou dokumentaciou. Poukazuje na nutnost osvojenia si teoretickej zakladne vytvarania konstrukcnej dokumentacie v procese vyucby a jej naslednej aplikacie do zvoleneho CAD prostriedku. Popisuje potrebu a moznosti nastavenia vykresovej dokumentacie v prostredi softveru a tiez vyznam niektorych zakladnych pojmov tzv. konfiguracneho suboru v ramci CAD/CAM systemu Pro/Engineer.
Keywords: normalizacia; technicka dokumentacia; CAD system; konfiguracny subor; parametre nastavenia.