POČÍTAČOVÉ PREZENTACE VE VÝUCE - RŮŽIČKA, Evžen (Trends in education, 2009)
Technické prostředky používané při výuce na školách prošly za posledních dvacet let velkým vývojem. Asi nejvýraznější změnou byla jejich digitalizace a komputerizace, které umožnily nejen lepší a účinnější prezentaci učiva, ale vytvořily i prostor pro interaktivitu, a dokonce také pro samostatnou tvorbu výukových materiálů. Prezentovat informace v elektronické podobě začíná být v dnešní době naprostou samozřejmostí. Každá prezentace má svůj cíl a účel, na něž se její tvůrce soustředí. U prezentace však nejde jen o samotné předávání informací. Nezbytnou součástí je celkový dojem, logické a přehledné řazení jednotlivých prvků, schopnost zaujmout diváky. Příspěvek by měl pomoci učitelům orientovat se v této oblasti, seznámit je se zásadami tvorby kvalitních prezentací. Měl by jim ukázat, kterých chyb by se měl autor elektronických prezentací vyvarovat.
Keywords: Počítač; počítačová prezentace; učivo; učitel; žák.