UPLATNOVANIE IKT V RAMCI CVICENI V PREDMETE NEBEZPECNE LATKY - MARKOVA, Iveta (Trends in education, 2010)
V roku 2009 Katedra protipoziarnej ochrany na pode drevarskej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene oslavila svoje desiate vyrocie existencie. Dnes ponuka akreditovane vysokoskolske studium v odbore 8.3.1. Ochrana osob a majetku, vo vsetkych troch stupnoch vysokoskolskeho studia v dennej aj externej forme. V bakalarskom stupni ponuka studentom v studijnom programe Ochrana osob a majetku pred poziarom ziskat poznatky a prakticke zrucnosti postavene na prirodovedeckom zaklade, v oblasti predovsetkym protipoziarnej ochrany. Nasledne ponuka bakalarom moznost studia v dvoch inzinierskych studijnych programoch, a to "Technicka bezpecnost osob a majetku" a "Hasicske a zachranne sluzby". Prave v uvedenych studijnych programoch je povinny predmet "Nebezpecne latky". Prispevok ponuka prezentaciu uplatnenia praktickeho IKT programu aplikovaneho pre potreby vyucovacieho procesu v cviceniach v uvedenom predmete.
Keywords: nebezpecne latky; identifikacne systemy nebezpecenstva pri preprave.