SU TO LEN OBYCAJNE KONSTANTY ALEBO… - TRUBENOVA, Jaroslava (Trends in education, 2013)
Predkladany prispevok predstavuje prvu cast zo serie clankov autorky venovanych historickym aspektom znamych a casto pouzivanych pojmov matematiky v prirodnych a technickych vedach.
Keywords: historia matematiky; definicia konstanty zlateho rezu; konstrukcia a aplikacie konstanty zlateho rezu