VIZUALIZACE VE VÝUCE STROJÍRENSKÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOŘÁK, Karel; JEHLIČKA, Vladimír (Trends in education, 2013)
Nasazení počítačových aplikací při výuce strojírenské konstrukce představuje vedle provádění klasických konstruktérských postupů při tvorbě 3D modelů virtuálních prototypů a 2D výkresové dokumentace také možnosti tvorby vizualizací. Ty slouží nejen ke zlepšení estetického vzhledu virtuálního prototypu, ale také mají význam pro interpretaci funkčních vlastností daného prototypu. Příspěvek představuje možnosti provádění technických vizualizací a animací ve výuce strojírenských předmětů. Zaměření výuky na uvedenou problematiku přispívá ke zvýšení znalostí žáků z oblasti problematiky strojírenské konstrukce a ke zvýšení motivace žáků ke studiu a profesnímu uplatnění v technickém oboru.
Keywords: Digitální model; Simulace; Vizualizace; Výukový projekt