SZKOLA WYZSZA I JEJ ZASOBY - CICHON, Seweryn (Trends in education, 2013)
Szkola wyzsza jako organizacja funkcjonuje w oparciu o szereg specyficznych zasobow w celu prowadzenia dzialalnosci dydaktycznej i badawczej. Do zasobow uczelni zalicza sie: kadre z podzialem na naukowcow i pracownikow administracyjnych, aparature naukowo - badawcza, zasoby biblioteczne, archiwa, budynki i budowle. W celu efektywnego ksztalcenia uczelnia musi korzystac z wszystkich zasobow ktorymi dysponuje.
Keywords: zasoby; ksztalcenie; szkola wyzsza