INTERAKTIVNA TECHNICKA VYCHOVA - HRUBY, Peter (Trends in education, 2013)
Predmet technika sluzi na zakladnych skolach ako prvy kontakt s technikou, a tiez ako motivacia pre dalsie studium na strednych skolach s technickym zameranim. Predmet ako taky je specificky predovsetkym spojenim vyucovania teoretickych informacii, a precvicovanim praktickych zrucnosti. Po skolskej reforme, v ktorej bolo vyucovanie predmetu znacne obmedzene, sa predmet na mnohych skolach uci len teoreticky. Pouzivanie interaktivnych ucebnych pomocok moze prispiet k lepsim vysledkom ziakov v tomto predmete.
Keywords: predmet technika; interaktivne tabule; interaktivne ucebne pomocky; fazy vyucovacej hodiny