REFLEXE V PRIPADOVYCH STUDIICH - Petr, MACH (Trends in education, 2013)
Prispevek se zabyva vyuzitim pripadovych studii v profesni priprave budoucich ucitelu. Pripadove studie se pouzivaji pri vyuce oborovych didaktik v ucitelskych studijnich programech. Studenti komplexne resi zvolene nebo zadane didakticke situace v modelovem simulovanem prostredi. Pro rozvoj profesnich kompetenci je dulezita faze analyzy videozaznamu realizovane studie. Komplexni analyza neni nametem prispevku. Prispevek zameruje predevsim na sebereflexi a na sebevnimani. Z vysledku vyzkumu vyplyva, ze objektivni sebevnimani je pro vetsinu studentu velkym problemem.
Keywords: pripadova studie; ucitelske kompetence; sebereflexe; pedagogicky vyzkum