VZDALENE EXPERIMENTY S JEDNODUCHYMI TECHNICKYMI PROSTREDKY - LUSTIG, Frantisek (Trends in education, 2013)
Vzdalene experimenty jsou nove objekty ve vyuce prirodnich ved. Nejcasteji jsou provozovany s universalnimi mericimi systemy (ISES, LabVIEW aj.). Prispevek prinasi ukazky vzdalenych experimentu s jednouchymi standardnimi laboratornimi pristroji (laboratorni zdroje, multimetry aj.) s mericim rozhranim RS232C, ci USB. Vzdalene experimenty jsou snadno sestavitelne z uvedenych pristroju a specialniho stavebnicoveho software ISES WEB Control.
Keywords: merici system ISES; software ISES WEB Control; laboratorni pristroje; RS232C.