MODELY DVOURAMENNYCH PAK V ROVNOVAZNYCH DIAGRAMECH - FILIPEK, Josef (Trends in education, 2014)
V clanku jsou zakresleny soustavy dvouramennych pak, ktere nazorne zobrazuji rovnovazne stavy binarni slitiny za ruznych teplot. Soustavy jsou odlisne pro fazove, strukturni a komplexni zobrazeni. Doprovodna animace znazornuje plynule i skokove zmeny pri ochlazovani slitiny.
Keywords: dvouramenna paka; rovnovazne diagramy; faze a struktury.