PROJEKTOWANIE UKLADOW ANALOGOWO-CYFROWYCH W PROGRAMACH SYMULACYJNYCH - Pawel, PTAK (Trends in education, 2014)
W artykule przedstawiono informacje na temat budowy i dzialania programow do symulacji ukladow analogowo-cyfrowych. Przedstawiono dwa pakiety programowe APLAC i MatLab. W obu programach omowiono przykladowe uklady symulacyjne i zaprezentowano wyniki ich symulacji i modelowania.
Keywords: symulacja; projektowanie; uklady analogowo-cyfrowe.