ZASTOSOWANIE PAKIETOW PROGRAMOWYCH DASYLAB I LABVIEW NA POTRZEBY AKWIZYCJI SYGNALOW - Pawel, PTAK (Trends in education, 2014)
W artykule omowiono i porownano mozliwosci akwizycji sygnalow i zastosowanie procedur programowych w kondycjonowaniu sygnalow z czujnikow pomiarowych przy zastosowaniu pakietow programowych DasyLab i LabView. Opisano zjawisko akwizycji sygnalow oraz przedstawiono srodowisko programowe Dasylab i Labview. Przykladowe aplikacje stworzone przy uzyciu opisanych pakietow programowych zostaly przedstawione w drugiej czesci artykulu.
Keywords: akwizycja sygnalow; pakiety programowe.