3D TISK V PRIPRAVE BUDOUCICH UCITELU - KROTKY, Jan (Trends in education, 2014)
Autor se v clanku zabyva soucasnymi moznostmi v prototypingu, zejmena v oblasti skolstvi a vzdelavani. Aktualni rychly vyvoj techniky a technologii umoznil prizpusobit velka a draha zarizeni pro vytvareni 3D modelu pro pouziti v domacnosti ci ve skolstvi. Ucitele a vzdelavaci instituce na tyto trendy rychle reaguji a pripravuji nebo jiz realizuji implementaci techto technologii do vyuky. Tato nova nezmapovana oblast prinasi dalsi moznosti pedagogickeho vyzkumu, a to zejmena v oblasti technicke tvorivosti a kreativity.
Keywords: 3D tisk; prototyping; technicka tvorivost