VYUZITI TESTU S VYBEREM SPRAVNE ODPOVEDI V MATEMATICE - CHLADEK, Petr; SMETANOVA, Dana (Trends in education, 2015)
Clanek se venuje testovani studentu matematiky pomoci testu s vyberem spravne odpovedi. Jedna se o vyuziti jedne casti e-learningu pouzivane u studentu kombinovane formy. Je zde popsana metodika tvorby takovych testu, ktera je nasledovana statistickym vyhodnocenim a rozborem uspesnosti studentu. Jsou zde prezentovany nejcastejsi typy chyb v testech. Je diskutovana vhodnost tohoto typu testovani zejmena u studentu kombinovane formy vysokoskolskeho studia.
Keywords: testovani studentu; testy s vyberem spravne odpovedi; pravdepodobnost.