GEOMETRICKA POSTUPNOST V CHEMII - KLEPANCOVA, Michaela (Trends in education, 2015)
V prispevku uvadzame niekolko prikladov vyuzitia geometrickej postupnosti v chemii. Nasou snahou bolo najdenie takych ukazok vyuzitia poznatkov o tomto pojme stredoskolskej matematiky, ktore vedu k najdeniu vysledkov ci odvodeniu vztahov s priamym vyuzitim v chemii.
Keywords: geometricka postupnost; aplikacia; chemia.