JEDNODUCHY MODEL EKONOMICKE ULOHY V PROSTREDI MATHEMATICA - FAJKUS, Martin (Trends in education, 2016)
Clanek se zabyva jednoduchou ulohou z mikroekonomie. Podle zadanych udaju a berouc v potaz charakter problemu, je vytvoren prislusny matematicky model. Je ukazan postup jeho reseni a vysledek je patricne interpretovan. Dale je ukazano, jak je mozne danou ulohu resit pomoci IT, zvlaste pak v prostredi Mathematica. Uziti pocitacu ve vyuce je jiz zcela bezne v mnoha oborech nejenom na technickych univerzitach. V clanku je take diskutovan vztah mezi matematickymi symboly, ekonomickymi pojmy a terminologii z bezneho zivota.
Keywords: mikroekonomie; Mathematica; matematicky model; pocitace ve vyuce