FUNKCE DVOU PROMENNYCH VE 3D NAHLEDU - SMETANOVA, Dana; VARGOVA, Michaela; Vladislav, BIBA (Trends in education, 2016)
V clanku je prezentovano prakticke vyuziti anaglyfu ve vyuce. Tyto slouzi studentum pro lepsi pochopeni a vizualizaci funkci dvou promennych. Je zde srovnano zobrazeni funkci pomoci projekce do roviny (2D nahled) a pomoci anaglyficke projekce (3D nahled).
Keywords: anaglyf; funkce dvou promennych; lokalni extremy; sedlovy bod; 3D