HRAVA FORMA STAVBY A PROGRAMOVANIA ROBOTOV NA ZAKLADNEJ SKOLE - STOFFOVA, Veronika; ZBORAN, Martin (Trends in education, 2018)
Studia sa zaobera robotickymi stavebnicami, ktore sa vyuzivaju v edukacii na zakladnych skolach. Autori analyzuju, opisuju, a navrhuju akymi formami moze prebiehat vyucba stavby a programovania robotov. Skumaju, aka je vybavenost zakladnych skol robotickymi stavebnicami, ake postoje maju ziaci k praci s robotickymi stavebnicami a ci ich pouzivanie ma kladny vplyv na zlepsenie technickych zrucnosti ziakov. Zaujima ich tiez, ci dochadza k zlepseniu vztahu ziakov k programovaniu, prirodovednym a technickym predmetom. Autori prinasaju svoje skusenosti z prace s robotickou stavebnicou LEGO MINDSTORMS EV3 v zaujmovom kruzku informatiky pre ziakov druheho stupna zakladnej skoly a tiez z pripravy buducich ucitelov informatiky na zavedenie edukacnej robotiky do skol.
Keywords: robot; roboticka stavebnica; programovanie robotov; Lego Mindstorms EV3