MATEMATICKA PODSTATA METODY ASYMETRICKEHO SIFROVANI - BARTEK, Kvetoslav; ZDRAHAL, Tomas (Trends in education, 2019)
RSA sifrovaci system je nejrozsirenejsi kryptograficky algoritmus s verejnym klicem na svete. Pouziva se k zasifrovani zprav bez nutnosti vzajemne vymeny tajneho klice. Jeho bezpecnost je zalozena na obtiznosti rozkladu velkych celych cisel.
Keywords: kryptografie; asymetricka kryptografie; RSA sifrovani; CAS Maxima