KONCEPCE ŠKOLNÍ DÍLNY A TECHNICKÉHO ZÁZEMÍ PRO VÝUKU V SOUČASNÉM PARADIGMATU TECHNIKY - TVARŮŽKA, Václav (Trends in education, 2020)
Článek popisuje ideální prostředí pro výuku techniky v pohledu současných možností a perspektiv. Autor vychází ze svých pedagogické praxe v podmínkách základní školy, kde byl pro výuku techniky vyčleněn samostatný trakt školní budovy, kde byla možnost plně využít prostorových a technických možností. Článek popisuje vybavení učeben z hlediska současných trendů výuky v technologicky vyspělých státech.
Keywords: praktické činnosti; technická a pracovní výchova; technologie; drobný materiál